همشهری آنلاین – گروه سیاسی: پس از سقوط دولت بشار اسد در سوریه، ارتش رژیمصهیونیستی همچنان درحال بمباران زیرساختهای نظامی این کشور است و در جبهه دیگر، مقامهای سیاسی تلآویو با موجسواری بر تحولات، جبهه تازهای را در جنگ روانی علیه ایران گشودهاند؛ جبههای که محور اصلی آن طی روزهای اخیر، «آماده شدن اسرائیل برای حمله به تاسیسات هستهای ایران» است.
این در حالی است که بهنظر میرسد در شرایطی کنونی تصمیمسازان صهیونیست بیش از هر چیز در پی استفاده از فرصت پیش آمده بهدنبال تحولات در سوریه، برای تغییر موازنه تهدید علیه جمهوریاسلامی هستند. در شرایطی که پس از حمله تجاوزکارانه ۵ آبانماه گذشته رژیمصهیونیستی به اهدافی در داخل خاک ایران، تلآویو با برآورد حتمی بودن انجام «عملیات وعده صادق ۳»، در موضع دفاعی قرار گرفته بود، بهدنبال سقوط اسد، اکنون بهنظر میرسد شرایط را برای تلاش بهمنظور تغییر موازنه در مواجهه با ایران، مناسب یافتهاست؛ رویکردی که از «اشتباه محاسباتی» تلآویو درباره ایران حکایت دارد.
موجسواری با فضاسازی رسانهای
«ایران ضعیف شده است»؛ این تصویری است که مقامهای سیاسی – رسانهای عربی – صهیونیستی طی روزهای اخیر درصدد القای آن بودهاند؛ تصویری که میکوشد در آستانه فرا رسیدن موعد ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، فضای روانی مناسب را بهمنظور مجاب کردن کاخسفید برای همراهی با تلآویو در کارزار مواجهه سختتر با تهران مهیا کند. در چنین شرایطی طی روزهای اخیر شاهد طرح گمانهزنیهای مختلفی ازسوی رسانهها بودهایم که در ادامه به بررسی بخشی از آنها میپردازیم.
- فشار به ترامپ برای حمله پیشگیرانه به ایران: برخی منابع غربی طی روزهای اخیر ادعا کردند چند مقام ارشد آمریکایی نزدیک به رئیسجمهور منتخب آمریکا، درحال مذاکره و فشار روی ترامپ برای حمله پیشگیرانه هوایی گسترده به تاسیسات هستهای ایران هستند.
- واقعیت ماجرا: اگرچه ترامپ در روزهای اخیر در جریان گفتوگویی درباره احتمال جنگ با ایران ادعا کرد که «هر چیزی ممکن است»، اما بررسی رویکردها پیشین ترامپ در مواجهه با ایران نشان میدهد، او بیش از اینکه قصد همراهی با تلآویو در حمله به ایران را داشته باشد، درپی ایجاد فضای روانی علیه جمهوریاسلامی و افزایش فشارها بر ایران در رایزنیهای هستهای است.
- اکنون بهترین فرصت است: بهدنبال تحولات اخیر در سوریه، برخی رسانهها و تصمیمسازان صهیونیست بهدنبال القای این گزاره هستند که اکنون بهترین فرصت برای برآوردن آرزوی چند دههای تلآویو درباره «حمله به تاسیسات هستهای ایران» فراهم شدهاست، چراکه «تحولات منطقهای، ایران را در موضع ضعف قرار دادهاست».
- واقعیت ماجرا: چنین گزارهای بیش از هر چیز ناشی از نادیدهانگاری واقعیتهای میدانی است. حقیقت این است که اگرچه تحولات اخیر در منطقه، توانسته سوریه را از محور مقاومت جدا کند، اما این، به معنی تضعیف توان راهبردی ایران برای پاسخگویی به هرگونه تهدیدی ازسوی محور واشنگتن – تلآویو نیست، طرف مقابل بهخوبی واقف است که تهران گزینههای متفاوتی برای پاسخگویی به هرگونه تهدید نظامی دارد که دو عملیات «وعده صادق» تنها نمایانکننده بخشی از توان راهبردی ایران برای مواجهه با تهدیدهاست.
- هیچ دفاع راهبردی در اطراف تهران وجود ندارد: یکی از فضاسازیهای اخیر رسانهای در چارچوب جنگ روانی تازه، القای این گزاره غلط است که رژیمصهیونیستی در جریان حمله ۵ آبانماه گذشته، ساختار پدافندی ایران را تضعیف کردهاست و براین اساس، اکنون «شرایط مناسب برای حمله به تاسیسات هستهای ایران فراهم است»؛ ادعایی که اخیرا ازسوی یوآف گالانت، وزیر دفاع پیشین رژیمصهیونیستی در گفتوگو با روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» مطرح شدهاست.
- واقعیت ماجرا: دستاوردسازی مقام پیشین رژیمصهیونیستی از حمله تجاوزکارانه رژیمصهیونیستی در ۵ آبانماه در شرایطی است که اگرچه این حمله خسارتهایی را بهدنبال داشتهاست، اما این موضوع به معنی تضعیف ساختار پدافندی نیروهای مسلح ایران نیست. همانگونه که مقامهای نظامی ایران بارها تاکید کردهاند، خسارتها در کوتاهترین زمانممکن رفع شده و در شرایط کنونی خلایی در ساختار پدافندی کشور وجود ندارد. ازسوی دیگر طی هفتههای اخیر کارشناسان غربی نیز بر عملکرد موفق ساختار پدافندی ایران در دفع حمله جنگندههای صهیونیست وممانعت از حضور آنها در آسمان ایران صحه گذاشتهاند.
- تضعیف قدرت موشکی ایران: رسانههای آمریکایی – صهیونیستی طی هفتههای اخیر با تمرکز ویژهای مشغول فضاسازی درباره تضعیف «قدرت موشکی ایران» هستند؛ رویکردی که آخرین نمونه آن، گزارش روزنامه «واشنگتنپست» بود. دراین گزارش به نقل از یک مقام اسرائیلی» ادعا شد که «در نتیجه حمله ۵ آبان، جمهوریاسلامی اکنون هرهفته تنها برای یک موشک بالستیک میتواند سوخت تولید کند. این درحالی است که ایران پیش از این میتوانست روزانه سوخت لازم برای دو فروند موشک بالستیک را تولید کند».
- واقعیت ماجرا: این دست فضاسازیها در شرایطی است که نهتنها تغییری در توان و کیفیت قدرت موشکی ایران ایجاد نشدهاست، بلکه به فاصله چند روز از حمله تجاوزکارانه ۵ آبانماه رژیمصهیونیستی به اهدافی در داخل ایران، گمانهزنیها درباره «آزمایش موشک قارهپیما ازسوی ایران در شاهرود» در کانون توجه رسانههای منطقهای و بینالمللی قرار گرفت. این موضوع سبب شد «احتمال تغییر دکترین موشکی ایران» به یکی از اصلیترین محورهای بحث درباره توان موشکی ایران تبدیل شود.
اهداف پروژه تازه تلآویو
موجسازیهای تازه علیه ایران ازسوی مقامهای سیاسی – رسانهای غربی در حالی شکل گرفته است که فضاسازی رسانهای درباره حمله به تاسیسات هستهای ایران ازسوی رژیمصهیونیستی اهداف چندوجهی را پیگیری میکند که در ادامه به بخشی از آنها اشاره میشود.
- گستردهتر کردن دایره جنگ روانی علیه ایران در فضای رسانهای بینالمللی
- مشروعسازی اشغالگری و تجاوزهای اخیر در سوریه
- ایجاد فضای ناامنی در داخل کشور
- جهتدهی به رسانههای معاند برای تحتتاثیر قرار دادن افکارعمومی داخل کشور
- تصویرسازی وارونه از موقعیت کنونی جمهوری اسلامی
- تلاش برای تاثیرگذاری بر تصمیمسازیهای راهبردی مسئولان
- تلاش برای وارد دولت آینده آمریکا به میدان کارزار علیه ایران
- ارائه تصویر غیرواقعی از تحولات جاری در منطقه
نظر شما